.showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#ccc; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:3px; margin: 0 3px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:3px; } .showpage a:hover { text-decoration:none; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }

22 Ekim 2010

Bağlantılı Metin İçin Kullanışlı İpuçları



Bağlantılı metin kullanıcıların tıklayıp içeriğe yönlendirileceği metinlerdir ve şu şekilde kullanılır:

<a href="..."></a>


Bağlantılı metin için kullanışlı ipuçları

Açıklayıcı metin seçin - Bir bağlantı için kullandığınız bağlantı metni, gidilecek sayfa hakkında en azından genel bir fikir sağlamalıdır.
Yanlışlar:
• “sayfa”, “makale” veya “buraya tıklayın” gibi çok genel bağlantılı metin kullanmaktan kaçının
• konu ile ilgisi olmayan veya gidilecek sayfadaki içerikle uyuşmayan bağlantılı metin kullanımından kaçının sayfa URLsini bağlantılı metin olarak sürekli kullanmayın (yine de, bazı durumlarda mantıklı kullanım olabilir, örneğin yeni bir web sitesi adresinin reklamını yapmak için)


Hedefe uygun metin yazın - Kısa ancak açıklayıcı metin kullanın, genellikle bir iki kelime veya kısa deyim kullanmaya özen gösterin.
Yanlışlar:
• uzun cümle veya kısa paragraf şeklinde uzun bağlantılı metin yazmaktan kaçının



Bağlantıları kolayca ayırt edilecek şekilde biçimlendirin - Kullanıcıların normal metin ile bağlantılı metni ayırt edebilmelerini kolaylaştırın. Eğer kullanıcılar bağlantıları fark etmez veya yanlışlıkla tıklarsa içeriğiniz kullanışsız hale gelir.
Yanlışlar:
• bağlantıları normal metin ile aynı şekilde biçimlendiren CSS kullanmaktan kaçının



Site içi bağlantılar için de bağlantılı metinleri hesaba katın - Bağlantı eklemeyi genellikle site dışına giden bağlantılar olarak düşünebilirsiniz, ancak bağlantılı metinlerin site içinde kullanımı kullanıcıların ve Google’ın site içinde gezinmesini kolaylaştırır.
Yanlışlar:
• sadece arama motorları için hazırlanmış ve aşırı şekilde anahtar kelimelerle doldurulmuş bağlantılı metinler kullanmaktan kaçının
• kullanıcının sitenizde gezinmesine yardımcı olmayacak gereksiz bağlantılar kullanmaktan kaçının


Kaynak : Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi

URL Yapısını Geliştirin



Web sitenizdeki dokümanlar için açıklayıcı kategoriler ve dosya adları vermeniz, sitenizi daha düzenli hale getirmesi yanında arama motorları tarafından dokümanlarınızın daha iyi taranmasına da yardımcı olur.Aynı zamanda içerik dosyalarınıza bağlantı eklemek isteyenlere kolaylık sağlar. Ziyaretçiler, çok uzun ve şifreli gibi olan, içinde sadece birkaç anlaşılabilir kelime geçen URL lerden rahatsız olabilirler.

Son olarak, unutmayın ki bir dokümanın URL si Google ’daki arama sonuçlarının bir parçası olarak dokümanın başlığı ve özet bilgi bölümü altında görüntülenir. Başlık ve özet bilgi bölümünde olduğu gibi, arama sonucundaki URLde bulunan kelimelerden aranan kelime ile eşleşenler koyu renkle vurgulanır.

URL yapısı için kullanışlı ipuçları

URLlerde kelimeler kullanın - Sitenizin içeriği ve yapısına uygun kelimeler içeren URLler, sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için daha kolay kullanım sağlar. Ziyaretçiler, onları daha kolay hatırlayabilir ve sayfanıza bağlantı vermeye daha kolay ikna olabilir.
Yanlışlar:
• gereksiz parametreler ve ID değerleri bulunan uzun URLler oluşturmayın
• “sayfa1.html” gibi genel sayfa adları seçmeyin
• sayfa adında "baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.htm” gibi anahtar kelimeleri tekrar tekrar kullanmayın

Basit dizin yapısı oluşturun - İçeriğinizi iyi organize eden ve kullanıcılara sitenizin neresinde olduğunu gösteren bir dizin yapısı kullanın. Bir URLde bulunan içerik türünü belirtirken dizin yapınızı kullanmaya çalışın.
Yanlışlar:
• çok sayıda alt alta ".../dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html" gibi dizinler kullanmayın
• içindeki içerikle ilgisi bulunmayan dizin adları kullanmayın


 Kaynak : Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi

Tanım ("description") meta etiketinden faydalanın

<title> etiketi için olduğu gibi tanım (“description”) meta etiketi de HTML dokümanınızın <head> etiketi içinde yer almalıdır.
 

Tanım meta etiketleri önemlidir, çünkü Google bunları sayfalarınız için kısa özet olarak kullanabilir. Kısa özet sayfa başlığı, arama sonucunda sayfa başlığı altında ve sayfanın URL üstünde görüntülenir.

Tanım meta etiketleri için kullanışlı ipuçları

Sayfa içeriğini doğru olarak özetleyin - kullanıcılar arama sonuçları özet bölümünde gördüklerinde hem ilgilerini çekecek ve hem de bilgilendirecek bir tanım metni hazırlayın.
Yanlışlar:
• sayfa içeriği ile ilgisi olmayan tanım meta etiketi yazmayın
• “bu bir web sayfasıdır” veya “ Baseball hakkında sayfa” gibi genel tanımlar yazmayın
• tanımı sadece anahtar kelimelerle doldurmayın
• bütün sayfa içeriğini kopyalayıp tanım meta etiketine yapıştırmayın

Her sayfa için özgün tanımlar kullanın - Her sayfa için farklı tanım meta etiketi kullanmakhem kullanıcılara hem de Google’a yardımcı olur, özellikle alan adınıza ait çok sayıda sayfa getiren aramalarda (örneğin; site: domain adı olarak kullanılan aramalar). Eğer sitenizde binlerce hatta milyonlarca sayfa varsa, tanım meta etiketlerini elle düzenlemek heralde mümkün olmaz. Bu durumda, her sayfa içeriğine göre tanım meta etiketlerini otomatik olarak oluşturabilirsiniz.
Yanlışlar:
• bütün site sayfalarınızda veya genel olarak aynı tanım meta etiketi kullanmayın


 Kaynak : Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi

Özgün ve Doğru Sayfa Başlıkları Oluşturun

Başlık etiketi, hem kullanıcılara hem de arama motorlarına belirli bir sayfa başlığının ne olduğunu belirtir. Bir HTML dokümanda <title> etiketi <head> etiketi içinde bulunmalıdır. İdeal olarak sitenizdeki her sayfa için özgün bir başlık oluşturmalısınız.

 

Giriş sayfanızın başlığında web sitenizin/işletmenizin adı yer alabilir ve ayrıca bulunduğunuz bölge veya temel faaliyet alanlarınız ve hizmetleriniz gibi bazı önemli bilgileri ekleyebilirsiniz.

Sayfa başlık etiketleri için kullanışlı ipuçları :

Sayfa içeriğini doğru olarak tanımlayın - Sayfa içeriğini etkili olarak anlatan bir
başlık seçin.
Yanlışlar:
• sayfadaki içerikle ilgisi olmayan bir başlık seçmeyin
• “adsız” veya “yeni sayfa 1” gibi anlamsız başlıkları kullanmayın

Her sayfa için ona özgü başlık etiketleri oluşturun - Sayfalarınızın her birisinin ideal olarak kendine özgü bir başlık etiketi olmalı, böylece Google bu sayfanın sitenizdeki diğer sayfalardan nasıl farklı olduğunu anlayabilir.
Yanlışlar:
• sitenizdeki bütün sayfalarda veya sayfaların çoğunda tek başlık etiketi kullanmayın

Kısa ancak tanımlayıcı başlıklar kullanın - B aşlıklar hem kısa hem de bilgilendirici olabilir. Eğer başlık çok uzunsa, Google arama sonuçlarında sadece bir bölümünü görüntüler. 
Yanlışlar:
• kullanıcılara yardımcı olmayacak çok uzun başlıklar kullanmayın
• gereksiz anahtar kelimeleri başlık etiketine eklemeyin
 

Kaynak : Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi

20 Ekim 2010

Blogger Başlığınızı SEO ' ya Uyarlayın


Bu yazıdaki çalışmamızın amacı Blogger kullanıcıları için sayfa başlıklarını SEO ya uygun hale getirmektir ;

Şimdiye kadar blogda bulunan bir yazıya tıkladığınızda, yani yazının kalıcı bağlantısına (permalink) gittiğinizde internet tarayıcınızın başlığı aşağıdaki gibi olurdu.

örnek : kazancyolları - deneme sayfası

SEO ile uğraşan kişilere göre arama motorları bu tip başlıkları pek sevmiyor.
Blogger'a yeni adapte edilen bir değişken ile bundan sonra başlıklarımız SEO' ya uygun biçimde görüntülenecek. Yeni değişkenimiz data:blog.pageName şeklinde tanımlanmış. Bu değişken sayesinde blog sayfa ismini kullanabileceğiz. Siz de yeni değişkeni kullanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

1- Blogunzun HTML Düzenle kısmına gidin. Şablonuzun hemen başındaki şu kodu bulun:

<title><data:blog.pageTitle/></title>

Bu kodu aşağıdaki kod ile değiştirin:
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/>-<data:blog.title/></title>
</b:if>
 
Kodu değiştirdikten sonra sayfa başlığı ; 
 
örnek : deneme sayfası-kazancyolları       şeklinde gözükücektir. 
Son olarak şablonu kaydedin. Benim bloğum 'da ki başlık düzenlemesi bu kod ile yapılmıştır.

18 Ekim 2010

Gomez PEER ile Kazan



Gomez PEER ile İnternete bağlandığınız için para kazanın.

Şirket, bilgisayarınıza indireceğiniz ufak bir program aracılığı ile, kendi networkünde kayıtlı sitelerin dünya üzerindeki çeşitli noktalardan erişim hızını takip ediyor. Bu amaçla kendisine üye ticari işletmelerden performans ölçümü için para alıyor. Bu aldığı parayı da, sizin bilgisayarınızın işlemci gücünü kullanarak ölçümleme yapmakta olduğu için sizinle paylaşıyor.

İnternette geçireceğiniz her saat için servis size 10 cent ödeme yapmakta. Bilgisayarınızın CPU’sunu kullandığı zamanlar için ise saat başı 5 cent ödeme yapmakta. Özellikle sınırsız bandwith ile internet hesabı olanlar bilgisayar başında olmadıkları zamanda programı açık bırakırlarsa, geceleri yatarken mesela, faydalı olacaktır.

Aynı anda birden fazla bilgisayara kurulum yapabilmektesiniz. Dolayısı ile birden fazla bilgisayar olan bir networkünüz varsa veya internet cafeniz, uğraştırmayan pasif bir gelir kaynağı olarak kullanılabilir.

Aylık minimum ödeme miktarı 5$. Ödemelerinizi paypal ve moneybookers üzerinden alabilmektesiniz.

Sisteme katılacak olan herbir aktif üye için servis 1$’lık bir de bonus vermekte.


Zazzle İle Para Kazan



Artık dükkan maliyeti olmadan, herhangi bir şekilde stok veya ürüne para bağlamadan kendi giyim mağzanıza sahip olabilirsiniz.

Zazzle internet sitesi sayesinde kendi giyim mağazanızı açabilirsiniz. Mağaza açmak ücretsiz. Kadın, erkek, çocuk tshirtleri üzerine ister sitenin size sunduğu hazır temaları koyabilirsiniz ister photoshop'ta kendi dizayn ettiğiniz resmi siteye upload edip tshirt, bardak, polar, şapka, posta kartı üzerine yapıştırabilirsiniz. Tshirtlerin en sade şekli ortalama $12 den başlıyor. Üzerine yazı, resim ekledikçe fiyatı artıyor.

Dizaynınızı yaptıktan sonra ürünü satışa çıkartıyorusunuz. Diyelim ki dizayn ettiğiniz t-shirt ün fiyatı, üzerine eklediğiniz resim ve yazılarla birlikte toplam $19 u buldu.Eğer birisi gelir mağazanızdan dizaynınızı beğenir ve almaya karar verirse, Zazzle sizin yerinize ürünü bastırıp(üretip) müşteriye yolluyor. Ve bu satış üzerinde ortalama $3 kazanıyorsunuz. Kazanacağınız oranı da kendiniz belirleyip ürünün fiyatını arttırıp azaltabiliyorsunuz.

Site ödemelerini paypal ile yapabildiğinden dolayı Türk kullanıcısı bu sistemden parasını alabilmektedir.


17 Ekim 2010

Youtube İle Para Kazan


Youtube, internet ortamındaki en popüler ve en çok ziyaret edilen video paylaşım sitesi. Bu kadar popüler ve oldukça fazla ziyaretçisi olan bir siteyi kendi amaçlarımız için nasıl kullanabiliriz ve bu siteden nasıl para kazanabiliriz ?

Öncelikle youtube'da çok ziyaret edilen veya çok popüler olan videoları incelemenizi tavsiye ediyoruz. Genel olarak bu videolara baktığınızda ortak nokta, hepsinin insanların dikkatini çekebilecek cinsten videolar olmalarıdır. Burada önemli olan bir başka nokta ise video'nun tam ekranını tüm video süresi boyunca kaplayacak cinsten linkleri koymayın. O zaman video görünemez oluyor ve izleyiciler tüm video boyunca sizin linkinizi izlemek istemiyor. Başka videolara geçiyor. En verimli olan ise videonun bitişinde konulan linkler. O zaman daha akılda kalıcı oluyor. Ayrıca video player ın yanında size ait bir açıklama bölümü bulunmakta. Bu bölümde ziyaretçilerin video yu izledikten sonra nereye gitmesini istiyorsanız o sitenin linkini koyabilirsiniz.

Sitenizde, youtube'a koyduğunuz video ile alakalı herhangi bir ürün veya servis sunabilirseniz, gelen ziyaretçi zaten o videodaki yanıltıcı başlık ve resimle ilgilendiğinden satış oranlarınız bayağı bir yüksek olacaktır. Bu şekilde internetten para kazanma oranlarınızı arttırabilirsiniz.

Search Earn ile Kazan


Search-Earn, temel olarak internette arama motorlarını kullananların yarattığı ekonomik değerin kullanıcılarla paylaşılması gerektiği ana prensibi doğrultusunda geliştirilmiştir.

Kazanç Sistemi:

Search-Earn’de iki tip üyelik mümkündür. Tamamen ücretsiz olan Standart Üyelik ve tek seferlik 149 $ üyelik bedeli olan Partner Üyelik.

Standart Üyelik:

Standart üyelikte, size ait bir kullanıcı hesabı oluşturulur. Üyeler, sistemde aramaları neticesinde karşılarına çıkan her bir reklama tıkladıklarında, 1 S&E puanı kazanırlar. 1000 S&E puanı, 1 US$’a eşittir. Üyelerin, birikmiş puanları 100 US$’a ulaştığında, kendilerinden banka hesap numaraları (IBAN) talep edilir ve ilgili ayın 3. gününde (haftasonuna rastlaması durumunda takip eden ilk iş gününde) üyelerin hesabına yatırılır. Standart üyelerin, puan kazanmalarını sağlayan bir diğer puan yöntemi ise S&E Referans Sistemidir. Buna göre, her bir üyenin göndermiş olduğu S&E referans linklerine istinaden kayıt olan yeni üyeler, birincil üye kabul edilip, referans veren kişinin alt grubuna dahil edilirler. Üye, kendi alt üyelerinin her reklam tıklamasından 1 S&E puanı kazanırlar.

Üyelerin, alt üyeleri aracılığıyla gelen tüm yeni üyeler ise ikincil üye kabul edilirler. Kaçıncı basamaktan girdiğinden bağımsız olarak, ikincil alt grupların her reklam tıklaması gene 1 S&E puanı olarak hesaba geçer. Ancak, bu alt kırılımlar 7 basamak ile sınırlıdır. Diğer bir ifadeyle, bir üyenin reklam tıklamasından en fazla 7 kişi yararlanabilmektedir. Sistemin 7 basamaklı olması, puan kazanabileceğiniz alt grup kişi sayılarının sınırlandırılması anlamına gelmemektedir. Diğer bir ifadeyle alt grubunuzda yer alan kişi sayısı, sizin ve alt grubunuzdaki üyelerin sistemimize üye kazandırma performanslarına göre 100 kişi de olabilir 100.000 kişi de olabilir.

Blog Yazarak Para Kazanın


Blog yazmaya nereden başlamalıyım?

1- Önce hangi konularda veya alanda blog yazmaya başlayacaksınız onu belirmelisiniz.
2- Daha sonra seçtiğiniz konuya uygun bir ad tespit etmelisiniz.
3- Bu aşamadan sonra kendinize bir blog sayfası sunacak olan servis sağlayıcıyı seçmelisiniz. Bu gün en çok kullanılanlar olarak sıralarsak ;
  • www.wordpress.com
  • www.blogcu.com
  • www.blogspot.com
Türkçe blog sağlayıcıları arasında en çok kullanılanlardır.

Özellikle wordpress ve blogger zengin site şablonları ile bloggerleri rahatlatırlar.Yazacağın konulara uygun şablonu seçerek blogunu oluşturmaya başlayabilirsin.

Peki bloga başladık şimdi bundan nasıl para kazanacağım?

Blogunuzu sürekli güncelleyerek ziyaretçi sayısını artırın ve bu arada en basitinden kendinize google dan bir adsense hesabı açarak sitenizde (blogunuzda ) reklam yayınlama isteğinizi belirtin 2-3 gün için de bu isteğiniz onaylanıp size mesajla bildirilecektir.
Sayfa da uygun yerlere yerleştirilen Google Adsense reklamlarını blogunuzu ziyaret eden okuyucular arada tıkladıklarında size para yazacaktır.

4- Blogdan para kazanmanın başka bir şeklide ziyaretçi sayılarınız arttıkça blogunuzdan ücret karşılında başka sitelere link eklemektir. Ama bunu için ziyaretçi sayınızın artmış olması gerekir. Böylece alacağınız ücretde artacaktır.

Bir blogdan para kazanmaya başlamanın ortalama süresi bazen 5-6 ayı bulabilir.
Ama unutmamanız gereken bir konu da bu işlerin hiç bir tek başına yapılmamalıdır. Hepsini uygulamaya başladığınızda tam bir blogger olarak para kazanıyor olacaksınız.

Direkt kazanç yöntemleri:

Direkt kazanç yöntemleri doğrudan doğruya blog üzerinden elde edilen kazançlardır:

* Reklam gelirleri
* Sponsorlar
* Ortaklık programlarından elde edilen komisyon geliri
* Ücret karşılığı yazılan ürün, servis vb. inceleme yazıları

Endirekt kazanç yöntemleri:

Profesyonel blogcuların, blog'larının yarattığı etki alanını kullanarak kazanç elde ettikleri yöntemlerdir. Blog'un sağlamış olduğu popülerlik, kredibilite ve otorite aşağıda belirtilen şekillerde kazanç elde etmek için kullanılır:

* Freelance yazı sözleşmeleri
* Kitap yazımı
* Çeşitli toplantı, seminer ve konferanslarda konuşmalar ve sunumlar yapmak
* Danışmanlık fırsatları
* Blog servisi veren firmalarla yapılan çeşitli anlaşmalar

Dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden birisi yalnızca blogunuzdan elde edeceğiniz gelire bağımlı kalmamak ve blogunuzun sürekli artan popülerliğinden yararlanarak satabileceğiniz ürünler ya da ortaklık programları bulmaktır.

Para kazanmak için en uygun çözüm Google Adsense ‘dir. ReklamStore, Adhood, Adtech gibi reklam ajanslarına da başvurabilirsiniz. Bunlar tıklama başına ücret veriyorlar.

Buradan da anlaşıldığı üzere bloglardan para kazanmak uzun vadeli bir strateji gerektirmektedir.

A.W.Surveys ile Kazan



A.W.Surveys'e üye olduğunuz anda hesabınıza 6$ hemen geçmektedir (Üyelik Bonusu) A.W Surveys 'in çalışma mantığı size verdikleri siteler hakkında yorum yapmanızı sağlamaktır. Her yaptığınız yorum için 4 ve 6 dolar arasında ücret alırsınız. Giriş yaptıktan sonra belirttikleri sitelere tıklayıp sitelerle ilgili belirttikleri yere yorumunuzu yazın. Bu yorumlar öyle uzun yorumlar olmak zorunda değildir. 3 kelimeyi geçmesi yeterlidir.

Üye olduktan sonra 6 dolar direk hesabınıza geçiyor demiştik. Birde sitede tanıtımı yapılan siteleri gezip yorum yaptığınızda tam 10 dk içinde hesabınızda 27 dolar birikiyor. İşin en çok, en güzel kazandıracak yönü başkalarını üye yapabilmeniz ve yaptığınız her üye için 1.25$ dolar kazanmanız. Fakat üye olurken bilgileriniz doğru vermeye dikkat edin.

GittiGidiyor ile Para Kazan


 


Türkiyede geniş ürün yelpazesine sahip olan Gittigidiyor'da sitenizin içeriğine uygun elbet bir ürün bulacaksınız. Bu ürünlerin tanıtımını sayfanızda yaparak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Başvuru formunu doldurduktan sonra GittiGidiyor tarafından kayıtlı e-mail adresinize programa kabul edilip edilmediğinize dair bir bilgi mesajı gelecektir. İş ortaklığı programına kabul edildikten sonra üye girişi yaparak, reklam görsellerinizi birkaç dakika içinde oluşturabilirsiniz.

Siteniz sayfalarına, en uygun boyutlara göre seçim yapıp hangi sayfanızda hangi ürün çeşidini ağırlıklı olarak göstereceğinize karar vermelisiniz. Web sitenizin içeriğiyle ne kadar ilişkili ürün çeşidi gösterirseniz tıklama oranı ve dolayısıyla da kazancınız o kadar hızlı artacaktır.

Web sitenizde yayınladığınız GittiGidiyor reklamlarına yapılan her tıklama başına 10 Kr'ye kadar gelir elde edebilirsiniz. Başlangıçta her site tıklama başına 5 Kr gelir elde eder. Ancak ilerleyen süreçte sitenizin performansı önem kazanır. Çünkü reklamlarınızın tıklama oranı arttıkça tıklama başına elde edeceğiniz kazanç da artacaktır. Raporlar haftalık güncellenecek ve bir haftanın sonunda tıklanma oranına göre tık ücretiniz belirlenecektir. Reklam Yönetimi sayfanızdan güncel tık ücretinizi öğrenebilirsiniz.

Tıklanma oranındaki artışa bağlı olarak kazancın da artırılması için ilgili kampanyanın bir hafta boyunca her gün yayınlanması ve bu bir haftada kampanya toplam gösterim sayısının 5.000'in üzerinde olması gerekmektedir. Gösterim sayısı bu rakamın altında kaldığı takdirde, minimum tıklanma ücreti (5 Kr) üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

Drop Shipping Sisteminde Satış



Daha anlaşılır olması için örnekleyelim ;

Satıcı A olsun, alıcı da B .. Online ticaret ile hayatını kazanmayı amaç edinmiş satıcımız A, internetten ürününü satmak için satış portalları ve açık arttırma sitelerindeki hesaplarını kullanıyor. Buna ek olarak kendi markası ile kurduğu basit bir internet sitesi var ve ürünlerinin tanıtımını buradan yapıyor. A’nın yapması gereken tek şey tüketimi fazla olan bir ürünü bulmak ve bu ürünü uygun fiyata tedarik etmek.

A pek çok ürünü inceledikten ve alım-satım raporlarına göz attıktan sonra yurt dışından spor ayakkabı alıp satmaya karar veriyor. A, bu e-ticaret sitesinde ekstra indirim kazanmış spor ayakkabıları seçiyor ve adı geçen ürünü daha çok sipariş edip sattıkça toptancıdan ekstra indirim kazanıyor. Bu da emsallerine oranla %45 fiyat avantajı demek oluyor.

A’nın nasıl satış yaptığına bir göz atalım. A, alıcılara ürünleri para iade garantili olarak ve emsallerine oranla daha cazip imkanlarla, taksit ya da peşin alırsa % 40 oranında indirim gibi satıyor ve bunu gören alıcı B siparişini veriyor.

Alıcı B’nin bu kararı almasında A satıcısının daha önceki satışlarından kazandığı olumlu referansların da etkisi çok fazla. B alıcısı parasını ödüyor ve parfümünü beklemeye başlıyor. O sırada A satıcısı, B den aldığı parayla ürünün siparişini veriyor ve spor ayakkabıyı teslimat için belirtilen adrese yönlendiriyor.

A bu süreçte ne ürünü, ne alıcıyı ne de satıcıyı görüyor. Tek yapması gereken bankaya gidip parasını çekmek.

Drop Shipping Sisteminin Avantajları Ve Dezavantajları


Sistemin Avantajları:

• Yatırım sermayesi koymadan ya da çok az bir sermaye ile, E- Ticaret sisteminin en büyük avantajı olarak bahsedebileceğimiz, ticarete atılma şansınız olur. Masraflarınız; ürün listeleme ücretleri, üyelik ücretleri veya kendi sayfanızı kurmak için yapacağınız harcamalar olur.

• Ürün satılmadan veya müşteri size parayı ödemeden her hangi bir ücret ödemek durumunda kalmazsınız. E-Ticaret dışındaki normal ticarette ise ürünü peşin ya da bir ay vadeli alırsınız. Ürün satılmış ya da satılmamış toptancıyı bağlamaz.

• Ürünleri koymak için depo tutmaya ihtiyacınız olmaz hatta ürünleri görmezsiniz bile.

• Siparişleri göndermek gibi bir derdiniz olmaz.

• Ürünleri satıldığı zaman yeni sipariş vererek müşterinize gönderebilirsiniz bu da ekstra stok maliyetini kaldırmış olduğunuz anlamına gelir.

• Tek bir toptancıya bağlı kalmak zorunda değilsiniz, birden fazla toptancıyı aynı platformda zahmetsizce bulabilir, ürün fiyatlarının kıyaslamasını yapabilirsiniz.

• Sattığınız ürünün paketlemesi, gönderimi veya depolamasıyla uğraşmadığınız için elinize kalan para net kazancınız olarak hesabınıza geçer.

Sistemin Dezavantajları:

• Tanımadığınız, yüzünü bile görme imkanınızın olmadığı birine güvenmek zorundasınız.

• Envanter yönetimini yapamazsınız

• Ürünün stok durumundan doğan problemler dolayısıyla müşterinizi kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Drop Shipping Yapmayı Düşünenler Nelere Dikkat Etmeli


• İlk yapılması gereken ve öncelikli adım piyasa araştırmasıdır. En çok hangi ürünler satıyor ve fiyatları nedir? Bu ürünlerde rekabet hangi aşamadadır? Toptancının size verdiği “en uygun” fiyatları diğer firmalar ile de karşılaştırıp “en uygun” fiyatı bulun.

• Satış sözleşmelerini okumalı ve forum sayfalarında firma üzerine biraz araştırma yapmalı.

• Dikkat etmeniz gereken diğer nokta da sayfalarında SSL kullanıp kullanmadıkları, tercihen BBB (Better Business Bureau) sertifikalarının olması.

• Ayrıca firmanın kestiği gönderim ücretlerini ve vergileri de göz önünde bulundurarak ürünlerinizi fiyatlandırmanız gerekecektir.

Drop shipping satış için koyduğunuz kârı hesaplarken vergi ve gönderime de eklemeyi unutmayın. Aksi takdirde tüm kazancınız vergi ve gönderime gider.

• Sorunlu ürünler nedeniyle çıkacak problemlere karşın firmanın iade ve garanti şartlarını iyice gözden geçirmeniz gerekir aksi durumlarda başınız ağrıyabilir

• Bir ürünü satmadan önce toptancının stok durumunu kontrol etmek ve gerekirse firmayla irtibata geçmek hayati önem taşır.

• Bu işi en iyi şekilde yapan firmalar masrafları karşılamak amacıyla üyelik ücreti almaktadır, bazı firmalar ise ücretsiz üyelik veriyor.

• İlerde başınızı ağrıtmamak için her firmanın veritabanı için ücret ödemeye kalkışmayın, firmayı internetten araştırın.

İnternet sayfasında iletişim bilgisi, firma bilgisi ve telefon numarası gibi bilgiler bulunmayan sayfalardan uzak durun. Hatta bu bilgilerin doğruluğu için firmayı arayı bilgileri teyit edin.

eBay ile Para Kazan


Çevirim içi satış yapmanın en popüler yolu açık arttırmadır. Mevcut durumda eBay yüz milyonlarca kayıtlı kullanıcıya ev sahipliği yaparken, ana firmasına yıllık 7 milyar dolardan fazla gelir sağlar. Yasal olduğu ve eBay Yasaklanmış ve Kısıtlanmış öğeler politikasına ters düşmediği sürece her türlü öğe eBay’de satışa sunulabilir.

EBay üyeliğine başvuru ücretsizdir ve çevirim içi kişisel profil oluşturmak kadar kolaydır. Bir eBay üyeliğine başvuru yaparken herkesten istenen bilgiler isim, adres, doğum tarihi, telefon numarası ve e-posta adresini içerir. Sonrasında, başvuru sahibinin bir kullanıcı adı ve şifre oluşturması gerekir. Kişisel profili oluşturduktan sonra, başvuru sahibi internetin en yoğun sitelerinden birinin üyesi haline gelmiş olur. Elbette, başarılı bir kayıt daha önce seçilmemiş bir kullanıcı adı ile geçerli bir e-posta adresine sahip olmaya bağlıdır.

Her üyeye aynı zamanda çevirim içi mağaza olarak da hizmet veren bir satıcı hesabı sağlanır. eBay’de satış yaparak evden para kazanabilmeye başlamadan önce, satıcı hesabında önemli yapılandırma adımlarının tamamlanması gerekir. Hesap sahibinin kredi kartı, bankamatik kartı veya banka hesabının eBay’e verilmesi gerekir. Her bir üyenin satıcı ücretleri ödeme tercihi konusunda eBay’e bilgi vermesi geremektedir. eBay hakkında bilmesi gereken diğer bir şey ise, satılan öğelerin ödeme metotlarıdır ve son önemli husus ise hesap sahibinin Geri Bildirim Profilinin tamamen halka açık hale getirilmesidir.

Daha sonra her bir hesap sahibi eBay üzerinden satmak istedikleri öğelerin bir listesini yapar. eBay’e göz atmakta olan herkes listeyi görür. Listeler öğrenin adı, tanımı, fiyatı, fotoğrafları ve nakliyenin nasıl yapılacağına dair bilgileri içerir. Hesap sahibi liste yapmayı bitirdiği zaman artık satış yapmaya ve evden para kazanmaya başlamış demektir.

Facebook İle Para Kazan



Facebook, internetten para kazanmak isteyen girişimciler için inanılmaz fırsatlar sunuyor. Facebook bünyesinde bulunan sayısız grupta ücretsiz reklam yaparak para kazanabilirsiniz. Facebook’tan para kazanmanın en iyi yolu affiliate marketing sistemini kullanmaktır. Daha öncede belirttiğimiz gibi bu sistemde herhangi bir web sitesine veya ürüne dahi ihtiyacınız olmadan kolaylıkla para kazanabilirsiniz. Ayrıca sistemi uygulamak için uzman olmanıza gerek yoktur. Uygun bir eğitim programı ile kısa sürede sistemin ayrıntılarını öğrenerek sizde internetten para kazanabilirsiniz.

Affiliate marketing sistemindeki mantık başkalarının ürünlerine satış ortağı olarak satışına vesile olduğunuz ürünlerden komisyon almaktır. Facebook’ta satış ortağı olduğunuz ürünleri uygun kategorideki gruplarda tanıtarak para kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken uygun bir affiliate ağına kayıt olarak seçtiğiniz ürünlere satış ortağı olmaktır. Daha sonra bu ürünleri Facebook’taki gruplarda tanıtarak yüksek komisyonlar kazanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tanıtacağınız ürün ile gruplar arasındaki alakadır. Doğru müşteri kitlesine ulaşmak istiyorsanız tanıtacağınız ürün ile alakalı olan grupları seçmelisiniz. Böylece satış oranlarınız çok yüksek olacaktır.

Bir diğer yöntem ise tanıtmak istediğiniz ürün için facebook’ta bir grup kurmaktır. Popüler olacağını düşündüğünüz bir ürün için bir facebook grubu oluşturabilirsiniz. Facebook’ta grup açmak ürünlerinizi daha geniş kitlelere tanıtmanızı sağlayacaktır. Facebook’ta grup kurmak ücretsiz olduğu için bu yöntemi dilediğiniz kadar ürün için kullanabilirsiniz. Bu sayede satışlarınızı arttırarak yüksek komisyonlar kazanabilirsiniz.

Clickbank Nedir Ve Avantajları Nelerdir


Clickbank; internet ortamında ürün sahibi ile ürünü olmayıp başkasının ürününü satmak isteyen yatırımcıların buluştuğu bir sanal mağazadır. İnternet ticaret ağında en güvenilir ve en büyük web şirketi olarak kabul edilir.

Eğer internette para kazanmak istiyorsanız, bir siteniz, bloğunuz ya da satılacak bir ürününüz yoksa affiliate marketing ile ürün sahiplerinin ürünlerine satış ortağı olabilir, çeşitli kanallarda reklam vererek ürünün satışından pay alabilirsiniz.

Clickbank'ın avantajları nelerdir?
  • Üye olmak ücretsizdir.
  • Ürün çeşidi çok fazladır.
  • Ürünlerin komisyon oranları oldukça yüksektir. (%50 - %75 arasında değişir)
  • Ürünlerin hepsi dijital ürün olduğundan ürünler anında teslim edilir.
  • Yapacağınız satış kampanyasında sadece Türkiye ile sınırlı kalmazsınız, tüm ülkelere satış yapabilirsiniz. (Etkili ve başarılı kampanya yapmak için doğru ülkeleri seçmek çok önemlidir)
  • Ürünlerin çoğunun sayfasına gittiğinizde satış kampanyanıza yardımcı olacak bilgilerin bulunduğu "affiliate" linki bulunur. (Genelde sayfanın en altında yer alır)
  • Ürünlerin hemen hemen hepsinde para iade garantisi bulunur.
  • Clickbank satış ortağı olduğunuz kampanyalar ile ilgili detaylı rapor bilgisi sunar. Bu da daha etkili kampanya yapmanıza ve devam eden kampanyanızı optimize etmenize yardımcı olur.
  • 2 haftada bir ödeme yapar. Ödeme üye olurken belirttiğiniz adrese çek olarak gönderilir.


Tıklama Başına Ödeme Sistemi

 

Site üzerinden kazancın temeli reklamdır. Peki kimlerden reklam alabiliriz ?


Google bu kategoride bilinen en meşhur isim. Temel anlamda yapmanız gereken şey oldukça basit. Sisteme üye olup size verilecek olan kodları kendi sayfanıza yapıştırmanız yeterli. Ardından sistem resim veya düz metin olarak web sitenizdeki konuyla ilgili olan reklamları döndürmeye başlayacaktır. Siteniz üzerinden tıklanacak her reklam karşılığında da para kazanacaksınız.


Bu tip reklamlardan daha fazla para kazanmanın yolu sitenizin genel ziyaretçi trafiğiyle ve daha da önemlisi "tıklanma/gösterilme oranı" (click through rate) ile "tıklama başına maliyet" (cost per click) değerleriyle alakalıdır.Tıklanma oranının artması ise web sitenizin tasarımıyla ve içeriğiyle doğrudan bağlantılıdır. Edinilen tecrübelere göre tasarımı iyi olan bir sitede içeriğe gömülmüş reklamlar konuyla bağlantılıysa tıklanma da artıyor.


Öte yandan reklam veren bir kullanıcı için emlak, finans, eğitim gibi konuların reklam bedelleri daha fazlayken, mesela teknoloji üzerine olan reklamlara ödeyecekleri bedel daha düşük oluyor. Sitesine bu reklamları alan kullanıcının konuyla bağlantısı ise sistemden alacağı yüzdeyle alakalı. Sistem, reklam veren kişiden aldığı paranın belirli bir yüzdesini reklam alan siteye veriyor. Bu da sizin kazanacağınız para anlamına geliyor.


Site trafiğinize bakacak olursak, eğer bir kullanıcı sayfalarınızı arama motorları üzerinden bulduysa reklamlarınıza tıklama olasılığı da yüksek demektir. Çünkü bu kişi bir konu veya kelime arayarak size geliyor. Diğer yollarla sayfanıza gelen ziyaretçilerin reklama tıklama oranı ise oldukça düşük kalacaktır.


Bu sistemle çalışan sitelere örnekler;


Adbrite
Microsoft Adcenter
Google Adsense
BidVertiser
Chitika
Clicksor
Yahoo Publisher Network

WordPress Altyapısını E-Ticarete Dönüştürme



Bu yazı En popüler blog scriptlerinden biri olan wordpress ile ticaret yapmayı sağlamak için yazılmıştır.

Wordpress için hazırlanmış birçok e-ticaret eklentisi mevcut ama biz bu yazımızda basit ve kolay kullanıma sahip WP e-Commerce eklentisini kullanacağız.

 
Eklentinin Kurulumu

Eklentiyi wordpress eklenti dizininden ya da eklentinin resmi websitesinden indirin. Eklentiyi yönetim panelinizden aktifleştirdikten sonra Comments (Yorumlar) sekmesinin altına Pruducts (Ürinler) sekmesinin geldiğini göreceksiniz.

 
O sekmeye tıklayın ve bazı düzenlemeler ve ürün ekleme gibi işlemleri yapmaya başlayalım.

Ayarlar > Genel

İlk sekme genel sekmesi. Ürünlerini sattığınız ülkeleri, o ülkelerde uygulayacağınız vergi oranı vs gibi ayarları bu sekmeden yapıyoruz

Ayarlar > Tanımlamalar

Sisteminizdeki genel tanımlamaları; buton görünümü, tıklanma sayıları gibi ayarları bu sekmeden yapıyoruz. Ayrıca daha detaylı ayarlamalar yapmak için bu sekmede biraz daha fazla zaman harcamanızı öneririm.

 
Ayarlar > Admin

IP engelleme, müşterilere özel mesajlar gönderme gibi işlemleri admin sekmesinden yapıyoruz.

 
Aşağıdaki gibi değişikler yaparak da müşterilerinizi farklı sayfalara yönlendirebiliyorsunuz.

 
Ayarlar > Kargo

Kargo-nakliye ayarlarını bu bölümden yapıyoruz. Ağrılığa veya boyuta göre farklı ücretlendirmeler yapabiliriz.

 
Ayarlar > Ödeme Seçenekleri

Kuşkusuz bir e-ticaret sisteminin en önemli bölümü ödeme kısmıdır. Bu eklenti bize 3 farklı ödeme seçeneği sunuyor. Paypal, Google Checkout veya kapıda ödeme seçenekleri.

 
Ödeme seçeneklerine dikkat etmenizi öneriyoruz.

Ayarlar > Ödeme

Kullancı ürünü almadan önceki son ekranda hangi iletişim bilgilerine ihtiyaç duyduğumuzu ayarladığımız bölüm.

 
Ayarları burada noktalıyoruz. Şimdi de ürün ekleme, kategori oluşturma gibi işlemleri yapalım.

Ürün Grupları ve Kategorileri Oluşturma

Bu yazıda tişört satan bir mağaza oluşturuyoruz. Bunun için de gruplama yapmaya ihtiyaç duyacağız; cinsiyet, beden, renk vs...

 
Yeni bir grubu aşağıdaki gibi oluşturuyoruz.

 
İlk Ürünümüzü Ekleyelim

Wordpress yönetim panelimizdeki sol kısımda bulunan menüden Products>Products yolunu izliyoruz. Wordpress'in yazı editörüne benzer bir editör olan WYSIWYG editör bizi karşılıyor ve ürünlerimizi ekliyoruz.

 
Ürünümüze ait stok adedi, fiyat gibi bilgileri girdikten sonra kategori, ürün gurubu, etiketleme işlemlerini aşağıdaki gibi yapıyoruz.

 
İlk ürünümüzü ekledikten sonra sitemizin görünümü aşağıdaki gibi olacaktır.

 
Kullanabileceğiniz e-ticaret temaları burada listelenmiş.

Not: Bu yazı buradan Türkçeleştirilmiş ve özetlenmiştir.

FileServe İle Kazan



FileServe Hızlı Dosya paylaşımından dolayı son günlerde çok popüler.

Ne kadar Kazandırıyor peki ?

Örneğin 200MB’lık bir partın Türkiyeden yapılacak 1000 downloadına 14$ ödüyor ki bu oldukça iyi bir ödeme rakamı. Download yapacak kişileri FileServer ’e çekmek için tek partlık büyük dosyalar upload edilerek 1000 download başına 25$’a kadar kazanç sağlamak mümkün.
FileServe ’de minimum ödeme 20$ olarak belirlenmiş ve ödemeler her Pazartesi günü aksatılmadan Paypal’a yapılmakta.

Edinilen alt üyelerin ise kazandıklarının %25′i kadarını ekstradan kazanabiliyoruz, bu da diğer file hosting siteleriyle kıyaslandığında çok iyi bir yüzde.

Free kullanıcılar için download hızı 256 kb/s (artık 400kb/sn) olarak limitlendirilmişken premium kullanıcılarda böyle bir limit tahmin edileceği gibi söz konusu değil. Upload edilebilen maksimum dosya boyutu ise 1024MB olarak belirlenmiş. Remote Upload ve FTP Upload da destekleniyor. Dosya yöneticisi de gayet başarılı, klasör oluşturma, dosya isimlendirme gibi işlemleri kolaylıkla yapabiliyoruz.