.showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#ccc; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:3px; margin: 0 3px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:3px; } .showpage a:hover { text-decoration:none; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }

22 Ekim 2010

Özgün ve Doğru Sayfa Başlıkları Oluşturun

Başlık etiketi, hem kullanıcılara hem de arama motorlarına belirli bir sayfa başlığının ne olduğunu belirtir. Bir HTML dokümanda <title> etiketi <head> etiketi içinde bulunmalıdır. İdeal olarak sitenizdeki her sayfa için özgün bir başlık oluşturmalısınız.

 

Giriş sayfanızın başlığında web sitenizin/işletmenizin adı yer alabilir ve ayrıca bulunduğunuz bölge veya temel faaliyet alanlarınız ve hizmetleriniz gibi bazı önemli bilgileri ekleyebilirsiniz.

Sayfa başlık etiketleri için kullanışlı ipuçları :

Sayfa içeriğini doğru olarak tanımlayın - Sayfa içeriğini etkili olarak anlatan bir
başlık seçin.
Yanlışlar:
• sayfadaki içerikle ilgisi olmayan bir başlık seçmeyin
• “adsız” veya “yeni sayfa 1” gibi anlamsız başlıkları kullanmayın

Her sayfa için ona özgü başlık etiketleri oluşturun - Sayfalarınızın her birisinin ideal olarak kendine özgü bir başlık etiketi olmalı, böylece Google bu sayfanın sitenizdeki diğer sayfalardan nasıl farklı olduğunu anlayabilir.
Yanlışlar:
• sitenizdeki bütün sayfalarda veya sayfaların çoğunda tek başlık etiketi kullanmayın

Kısa ancak tanımlayıcı başlıklar kullanın - B aşlıklar hem kısa hem de bilgilendirici olabilir. Eğer başlık çok uzunsa, Google arama sonuçlarında sadece bir bölümünü görüntüler. 
Yanlışlar:
• kullanıcılara yardımcı olmayacak çok uzun başlıklar kullanmayın
• gereksiz anahtar kelimeleri başlık etiketine eklemeyin
 

Kaynak : Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi

0 yorum:

Yorum Gönder