.showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#ccc; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:3px; margin: 0 3px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:3px; } .showpage a:hover { text-decoration:none; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }

22 Ekim 2010

Tanım ("description") meta etiketinden faydalanın

<title> etiketi için olduğu gibi tanım (“description”) meta etiketi de HTML dokümanınızın <head> etiketi içinde yer almalıdır.
 

Tanım meta etiketleri önemlidir, çünkü Google bunları sayfalarınız için kısa özet olarak kullanabilir. Kısa özet sayfa başlığı, arama sonucunda sayfa başlığı altında ve sayfanın URL üstünde görüntülenir.

Tanım meta etiketleri için kullanışlı ipuçları

Sayfa içeriğini doğru olarak özetleyin - kullanıcılar arama sonuçları özet bölümünde gördüklerinde hem ilgilerini çekecek ve hem de bilgilendirecek bir tanım metni hazırlayın.
Yanlışlar:
• sayfa içeriği ile ilgisi olmayan tanım meta etiketi yazmayın
• “bu bir web sayfasıdır” veya “ Baseball hakkında sayfa” gibi genel tanımlar yazmayın
• tanımı sadece anahtar kelimelerle doldurmayın
• bütün sayfa içeriğini kopyalayıp tanım meta etiketine yapıştırmayın

Her sayfa için özgün tanımlar kullanın - Her sayfa için farklı tanım meta etiketi kullanmakhem kullanıcılara hem de Google’a yardımcı olur, özellikle alan adınıza ait çok sayıda sayfa getiren aramalarda (örneğin; site: domain adı olarak kullanılan aramalar). Eğer sitenizde binlerce hatta milyonlarca sayfa varsa, tanım meta etiketlerini elle düzenlemek heralde mümkün olmaz. Bu durumda, her sayfa içeriğine göre tanım meta etiketlerini otomatik olarak oluşturabilirsiniz.
Yanlışlar:
• bütün site sayfalarınızda veya genel olarak aynı tanım meta etiketi kullanmayın


 Kaynak : Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi

0 yorum:

Yorum Gönder