.showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#ccc; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:3px; margin: 0 3px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:3px; } .showpage a:hover { text-decoration:none; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }

22 Ekim 2010

URL Yapısını Geliştirin



Web sitenizdeki dokümanlar için açıklayıcı kategoriler ve dosya adları vermeniz, sitenizi daha düzenli hale getirmesi yanında arama motorları tarafından dokümanlarınızın daha iyi taranmasına da yardımcı olur.Aynı zamanda içerik dosyalarınıza bağlantı eklemek isteyenlere kolaylık sağlar. Ziyaretçiler, çok uzun ve şifreli gibi olan, içinde sadece birkaç anlaşılabilir kelime geçen URL lerden rahatsız olabilirler.

Son olarak, unutmayın ki bir dokümanın URL si Google ’daki arama sonuçlarının bir parçası olarak dokümanın başlığı ve özet bilgi bölümü altında görüntülenir. Başlık ve özet bilgi bölümünde olduğu gibi, arama sonucundaki URLde bulunan kelimelerden aranan kelime ile eşleşenler koyu renkle vurgulanır.

URL yapısı için kullanışlı ipuçları

URLlerde kelimeler kullanın - Sitenizin içeriği ve yapısına uygun kelimeler içeren URLler, sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için daha kolay kullanım sağlar. Ziyaretçiler, onları daha kolay hatırlayabilir ve sayfanıza bağlantı vermeye daha kolay ikna olabilir.
Yanlışlar:
• gereksiz parametreler ve ID değerleri bulunan uzun URLler oluşturmayın
• “sayfa1.html” gibi genel sayfa adları seçmeyin
• sayfa adında "baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.htm” gibi anahtar kelimeleri tekrar tekrar kullanmayın

Basit dizin yapısı oluşturun - İçeriğinizi iyi organize eden ve kullanıcılara sitenizin neresinde olduğunu gösteren bir dizin yapısı kullanın. Bir URLde bulunan içerik türünü belirtirken dizin yapınızı kullanmaya çalışın.
Yanlışlar:
• çok sayıda alt alta ".../dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html" gibi dizinler kullanmayın
• içindeki içerikle ilgisi bulunmayan dizin adları kullanmayın


 Kaynak : Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi

0 yorum:

Yorum Gönder