.showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#ccc; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:3px; margin: 0 3px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:3px; } .showpage a:hover { text-decoration:none; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }

22 Ekim 2010

Bağlantılı Metin İçin Kullanışlı İpuçları



Bağlantılı metin kullanıcıların tıklayıp içeriğe yönlendirileceği metinlerdir ve şu şekilde kullanılır:

<a href="..."></a>


Bağlantılı metin için kullanışlı ipuçları

Açıklayıcı metin seçin - Bir bağlantı için kullandığınız bağlantı metni, gidilecek sayfa hakkında en azından genel bir fikir sağlamalıdır.
Yanlışlar:
• “sayfa”, “makale” veya “buraya tıklayın” gibi çok genel bağlantılı metin kullanmaktan kaçının
• konu ile ilgisi olmayan veya gidilecek sayfadaki içerikle uyuşmayan bağlantılı metin kullanımından kaçının sayfa URLsini bağlantılı metin olarak sürekli kullanmayın (yine de, bazı durumlarda mantıklı kullanım olabilir, örneğin yeni bir web sitesi adresinin reklamını yapmak için)


Hedefe uygun metin yazın - Kısa ancak açıklayıcı metin kullanın, genellikle bir iki kelime veya kısa deyim kullanmaya özen gösterin.
Yanlışlar:
• uzun cümle veya kısa paragraf şeklinde uzun bağlantılı metin yazmaktan kaçının



Bağlantıları kolayca ayırt edilecek şekilde biçimlendirin - Kullanıcıların normal metin ile bağlantılı metni ayırt edebilmelerini kolaylaştırın. Eğer kullanıcılar bağlantıları fark etmez veya yanlışlıkla tıklarsa içeriğiniz kullanışsız hale gelir.
Yanlışlar:
• bağlantıları normal metin ile aynı şekilde biçimlendiren CSS kullanmaktan kaçının



Site içi bağlantılar için de bağlantılı metinleri hesaba katın - Bağlantı eklemeyi genellikle site dışına giden bağlantılar olarak düşünebilirsiniz, ancak bağlantılı metinlerin site içinde kullanımı kullanıcıların ve Google’ın site içinde gezinmesini kolaylaştırır.
Yanlışlar:
• sadece arama motorları için hazırlanmış ve aşırı şekilde anahtar kelimelerle doldurulmuş bağlantılı metinler kullanmaktan kaçının
• kullanıcının sitenizde gezinmesine yardımcı olmayacak gereksiz bağlantılar kullanmaktan kaçının


Kaynak : Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi

0 yorum:

Yorum Gönder