.showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#ccc; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:3px; margin: 0 3px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:3px; } .showpage a:hover { text-decoration:none; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }

17 Ekim 2010

Drop Shipping Sisteminde Satış



Daha anlaşılır olması için örnekleyelim ;

Satıcı A olsun, alıcı da B .. Online ticaret ile hayatını kazanmayı amaç edinmiş satıcımız A, internetten ürününü satmak için satış portalları ve açık arttırma sitelerindeki hesaplarını kullanıyor. Buna ek olarak kendi markası ile kurduğu basit bir internet sitesi var ve ürünlerinin tanıtımını buradan yapıyor. A’nın yapması gereken tek şey tüketimi fazla olan bir ürünü bulmak ve bu ürünü uygun fiyata tedarik etmek.

A pek çok ürünü inceledikten ve alım-satım raporlarına göz attıktan sonra yurt dışından spor ayakkabı alıp satmaya karar veriyor. A, bu e-ticaret sitesinde ekstra indirim kazanmış spor ayakkabıları seçiyor ve adı geçen ürünü daha çok sipariş edip sattıkça toptancıdan ekstra indirim kazanıyor. Bu da emsallerine oranla %45 fiyat avantajı demek oluyor.

A’nın nasıl satış yaptığına bir göz atalım. A, alıcılara ürünleri para iade garantili olarak ve emsallerine oranla daha cazip imkanlarla, taksit ya da peşin alırsa % 40 oranında indirim gibi satıyor ve bunu gören alıcı B siparişini veriyor.

Alıcı B’nin bu kararı almasında A satıcısının daha önceki satışlarından kazandığı olumlu referansların da etkisi çok fazla. B alıcısı parasını ödüyor ve parfümünü beklemeye başlıyor. O sırada A satıcısı, B den aldığı parayla ürünün siparişini veriyor ve spor ayakkabıyı teslimat için belirtilen adrese yönlendiriyor.

A bu süreçte ne ürünü, ne alıcıyı ne de satıcıyı görüyor. Tek yapması gereken bankaya gidip parasını çekmek.

0 yorum:

Yorum Gönder