.showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#ccc; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:3px; margin: 0 3px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:3px; } .showpage a:hover { text-decoration:none; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }

17 Ekim 2010

Drop Shipping Yapmayı Düşünenler Nelere Dikkat Etmeli


• İlk yapılması gereken ve öncelikli adım piyasa araştırmasıdır. En çok hangi ürünler satıyor ve fiyatları nedir? Bu ürünlerde rekabet hangi aşamadadır? Toptancının size verdiği “en uygun” fiyatları diğer firmalar ile de karşılaştırıp “en uygun” fiyatı bulun.

• Satış sözleşmelerini okumalı ve forum sayfalarında firma üzerine biraz araştırma yapmalı.

• Dikkat etmeniz gereken diğer nokta da sayfalarında SSL kullanıp kullanmadıkları, tercihen BBB (Better Business Bureau) sertifikalarının olması.

• Ayrıca firmanın kestiği gönderim ücretlerini ve vergileri de göz önünde bulundurarak ürünlerinizi fiyatlandırmanız gerekecektir.

Drop shipping satış için koyduğunuz kârı hesaplarken vergi ve gönderime de eklemeyi unutmayın. Aksi takdirde tüm kazancınız vergi ve gönderime gider.

• Sorunlu ürünler nedeniyle çıkacak problemlere karşın firmanın iade ve garanti şartlarını iyice gözden geçirmeniz gerekir aksi durumlarda başınız ağrıyabilir

• Bir ürünü satmadan önce toptancının stok durumunu kontrol etmek ve gerekirse firmayla irtibata geçmek hayati önem taşır.

• Bu işi en iyi şekilde yapan firmalar masrafları karşılamak amacıyla üyelik ücreti almaktadır, bazı firmalar ise ücretsiz üyelik veriyor.

• İlerde başınızı ağrıtmamak için her firmanın veritabanı için ücret ödemeye kalkışmayın, firmayı internetten araştırın.

İnternet sayfasında iletişim bilgisi, firma bilgisi ve telefon numarası gibi bilgiler bulunmayan sayfalardan uzak durun. Hatta bu bilgilerin doğruluğu için firmayı arayı bilgileri teyit edin.

0 yorum:

Yorum Gönder