.showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#ccc; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #ccc; margin:0 3px; padding:3px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:3px; margin: 0 3px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:3px; } .showpage a:hover { text-decoration:none; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }

17 Ekim 2010

eBay ile Para Kazan


Çevirim içi satış yapmanın en popüler yolu açık arttırmadır. Mevcut durumda eBay yüz milyonlarca kayıtlı kullanıcıya ev sahipliği yaparken, ana firmasına yıllık 7 milyar dolardan fazla gelir sağlar. Yasal olduğu ve eBay Yasaklanmış ve Kısıtlanmış öğeler politikasına ters düşmediği sürece her türlü öğe eBay’de satışa sunulabilir.

EBay üyeliğine başvuru ücretsizdir ve çevirim içi kişisel profil oluşturmak kadar kolaydır. Bir eBay üyeliğine başvuru yaparken herkesten istenen bilgiler isim, adres, doğum tarihi, telefon numarası ve e-posta adresini içerir. Sonrasında, başvuru sahibinin bir kullanıcı adı ve şifre oluşturması gerekir. Kişisel profili oluşturduktan sonra, başvuru sahibi internetin en yoğun sitelerinden birinin üyesi haline gelmiş olur. Elbette, başarılı bir kayıt daha önce seçilmemiş bir kullanıcı adı ile geçerli bir e-posta adresine sahip olmaya bağlıdır.

Her üyeye aynı zamanda çevirim içi mağaza olarak da hizmet veren bir satıcı hesabı sağlanır. eBay’de satış yaparak evden para kazanabilmeye başlamadan önce, satıcı hesabında önemli yapılandırma adımlarının tamamlanması gerekir. Hesap sahibinin kredi kartı, bankamatik kartı veya banka hesabının eBay’e verilmesi gerekir. Her bir üyenin satıcı ücretleri ödeme tercihi konusunda eBay’e bilgi vermesi geremektedir. eBay hakkında bilmesi gereken diğer bir şey ise, satılan öğelerin ödeme metotlarıdır ve son önemli husus ise hesap sahibinin Geri Bildirim Profilinin tamamen halka açık hale getirilmesidir.

Daha sonra her bir hesap sahibi eBay üzerinden satmak istedikleri öğelerin bir listesini yapar. eBay’e göz atmakta olan herkes listeyi görür. Listeler öğrenin adı, tanımı, fiyatı, fotoğrafları ve nakliyenin nasıl yapılacağına dair bilgileri içerir. Hesap sahibi liste yapmayı bitirdiği zaman artık satış yapmaya ve evden para kazanmaya başlamış demektir.

0 yorum:

Yorum Gönder